Birlikte Daha Güçlü: COST 2022 Çağrısı

02 Temmuz 2022 18:58 Yaşam
resimler-haber/coast_2022_Moren_haber.webp
google news

Avrupa Bilim ve Teknoloji İşbirliği Direktörü Roland de Bruin araştırma ağlarının oluşturulmasına yönelik bir açıklama yaptı. De Bruin açıklamasında şunlara değindi; “İnsanlar iletişim kurmak için kabloları kullanıyor. Giderek daha izole ve dijital bir dünyada, hepimizin gerçek bağlantıya her zamankinden daha fazla ihtiyacı var.

Araştırma ağlarının oluşturulmasına yönelik bir Avrupa finansman kuruluşu olan COST Derneği'nin Direktörü olarak, bağlantının gücünü günlük olarak gözlemliyorum. COST Eylemleri olarak adlandırılan bu ağlar, Avrupa ve ötesindeki bilim adamları arasında işbirliği için açık bir alan sağlayarak bilimsel, teknolojik ve toplumsal zorlukları ele alma kapasitemizi güçlendiriyor.

COST, Avrupa'daki en eski araştırma ağı kuruluşudur ve Avrupa Araştırma Alanı'nda (ERA) sürekli olarak önde gelen bilim ağı oluşturma aracı olarak tanınmaktadır. Her yıl 45.000'den fazla araştırmacı (%45'i genç araştırmacılardır) COST ağ oluşturma faaliyetlerine katılmaktadır.

70 yeni Eylem

İki hafta önce 2021 Açık Çağrımızın sonuçlarını paylaşmıştık ve 70 yeni COST Eylemi duyurdu. Araştırma topluluğunun ağ kurma ve fikir alışverişinde bulunmaya devam etme arzusunu ve COVID-19'un bağlantı ihtiyacımızı engellemediğini gösteren çeşitli bilimsel alanları kapsayan birçok ilginç teklif aldık. Bu çağrıda doğa bilimleri en çok temsil edilen bilim alanı olarak başı çekiyor (yeni onaylanan Eylemlerin %50'sinde temsil ediliyor), ancak sosyal bilimler ve beşeri bilimler (yeni onaylanan Eylemlerin %38'i), gelecekteki ağların %77'sini yakından takip ediyor. Şimdiden dünyanın her yerinden katılımcıları cezbetmiştir, ana teklif sahiplerinin %44'ü kadındır ve tekliflerin %71'i endüstri/KOBİ'lerden katılımcılar içermektedir. 70 yeni Eylem bu sonbaharda resmen başlayacak ve COST topluluğunun en yeni üyeleriyle tanışmayı dört gözle bekliyorum.

Sadeleştirme

Geçen yıl, bir COST Eylemini yönetenler için idari yükü azaltmak ve süreci daha kullanıcı dostu ve her şeyden önce net hale getirmek için titiz bir basitleştirme çalışması yapıldı. Eylem yönetimini desteklemek için süreçleri ve prosedürleri kolaylaştırdık, esnekliği artırdık ve BT araçlarını iyileştirdik. Bir COST Eylemini yönetmeyi her zamankinden daha kolay hale getirmeye kararlıyız ve araştırma topluluğunu en iyi yaptıkları şeye devam etmeleri için güçlendiriyoruz.

2022 Çağrısı

Her zaman harika fikirlerin peşindeyiz, bu nedenle bir çağrının süreci kapanırken bir sonraki hızlanır. COST aşağıdan yukarıyadır, bu, araştırmacıların kendi araştırma ilgi alanlarına ve fikirlerine dayalı olarak kendi ağlarını oluşturmaları anlamına gelir. Temel kriterlerimiz? Başarılı teklifler, Avrupa'nın bilimsel, teknolojik, ekonomik, kültürel veya toplumsal bilgi ilerlemesine ve gelişmesine katkıda bulunmalıdır. Bu hedefi göz önünde bulundurarak, COST'un, COST Üyesi olan 40 ülkeden herhangi birinde bulunan herhangi bir disiplinden, her türden paydaştan gelen teklifleri memnuniyetle karşıladığını yinelemek isterim.

COST Açık Çağrısı 2022, 20 Ekim 2022'de öğlen 12:00'de (CET) gönderimler için kapanır. Sizi içtenlikle başvurmaya davet ediyorum ve araştırma ağlarımızın geleceğini güçlendirmeye devam edebileceğimiz Araştırma ve İnovasyon topluluğu içindeki bağlantılarınızla bu çağrıyı paylaşmaktan lütfen çekinmeyin. Çünkü birlikte daha güçlüyüz!”

Daha fazla bilgi:

COST Open Call: tek adımlı basit bir başvuru süreci https://bit.ly/3OfoqST

Kaynak
COST