Apple yeni ürünlerini tanıttı: M1 İşlemci ve Airtag

20 Nisan 2021 22:04 Bilim
resimler-haber/applee.JPG
google news

Apple yeni ürünlerini tanıttı.

Apple pandemi sebebiyle online olarak gerçekleştirdikleri Spring Loaded lansman etkinliğini gerçekleştirdi. Ceo Tim Cook ve diğer geliştiriciler tarafından ürünlerin sunumu yapılırken, hikayeleştirilmiş videolar ve renkli Apple park görüntüleri ile izleyenlerin karşısına çıkıldı.
 

Airtag
Airtag adını verdikleri bu ürün kaybolmuş veya yeri tespit edilemeyen eşyaların Apple FindMy uygulaması aracılığıyla bulunmasını sağlıyor. Küçük daire formundaki cihaz bir anahtarlık gibi kullanılabilecek ve aksesuar seçenekleriyle kişiselleştirilebilecek.
Cihaz, (FindMy) Bul uygulamasında eşyanızın yerini gösterebildiği gibi kullanıcısına sesli uyarı imkânı da sunuyor. U1 çipini kullanan cihazlarında ise eşyanın konumuna dair yön bilgisi ve eşyanın yaklaştıkça güncellenen uzaklığını da kullanıcılarına sunuyor.
Ayrıca şirket, gizliliğe önem verdikleri için AirTag’lerin insanları değil, yalnızca eşyaları takip ettiğine dair güvence verdi. Cihazın tane fiyatı 29 dolar.

Yeni M1 işlemcisi İmac 7 farklı renk seçeneğiyle piyasaya sürülüyor

Şu zamana kadar yalnızca gri olarak satışa sunulan imac, artık 7 farklı renk seçeneği ve gökkuşağı temasıyla satışa sunuluyor. Başlangıç fiyatı : 14.499 tl.

Oldukça ince ve kenarları yuvarlatılmamış yeni tasarımında 24 inç 4.4 K yeni ekranı var.

1080p kamera çözünürlüğü ile yeni bir kamera deneyimi sunuyor.

10 desibelden daha az makine sesleri üretiyor.

Yeni klayvede emoji ve unlock desteğinin yanında touch ID özelliği bulunuyor.

2 Thunderbolt olmak üzere 4 adete kadar USB-C girişine sahip.

2 metrelik cihaza uygun renkli bir manyetik güç kablosuyla geliyor.

Ayrıca yeni gelen güç adaptörü ethernet bağlantısı yapmayı da sağlıyor. Apple bu geliştirme ile masa üstündeki kablolardan kurtulmayı hedefliyor.

Mor İphone 12

Siyah, beyaz, kırmızı, yeşil ve mavi renklerde satışa sunulan iPhone 12’ler için mor renk seçeneği geliyor ve mor renk sadece 12 Modeli için piyasaya sürülecek.

M1 İşlemcili İpad Pro

Apple'ın en son teknolojisi olan M1 işlemcisi artık İpad'lerde de bulunacak. Bu geliştirme sayesinde uygulamaların %50 hızlı ve performanslı çalıştığı yapılan testlerce kanıtlandı.

Apple Pro X Display'de kullanılan Liquid Retina XDR ekran teknolojisi artık İpad'lerde. İçerik üreticiler bu gelişmiş 1600nit parlaklık desteği veren yeni ekran sayesinde çalışma ortamlarını seyahatlerinde de yanlarında taşıyabilecekler.

Yeni Ipad Pro üzerinde 12Mp geniş açılı kamera bulunduruyor. Geliştirlen Center Stage teknolojisi sayesinde görüntüde yer alan kişileri ve çevreyi tanıyarak otomatik olarak kamerayı odaklamakta. Apple geliştirilen bu teknolojinin online görüşmelere yeni bir boyut katacağını belirtti.

Thunderbolt teknoloji ile güçlendirilen veri kablosu artık 40Gpbs veri akış hızına sahip.

Güncelleme ile kolay kullanım

İşletim sistemindeki yeni güncelleme ile birbirine bağlanmış sistem cihazları ile daha kolay kullanım sağlanacak. Apple bu güncelleme ile telefonda kopyaladığınız bir yazıyı bilgisayarınızda bir belgede düzenleyebileceğinizi ya da bilgisayarınızda yarım bıraktığınız bir fotoğraf editini tabletinizde devam ettirebilme özelliğini geliştirdiğini belirtti.