444 98 01 Psikososyal Destek Hattını Arayabilirsiniz

26 Şubat 2023 19:18 Yaşam
resimler-haber/psikolojik_destek_ahattı_yeşilay.webp
google news

Yeşilay’dan yapılan açıklamada; “yaşanan deprem afeti sonrasında psikososyal destek verebilmek amacıyla 444 98 01 numaralı hat üzerinden 258 klinik psikolog ve 125 sosyal hizmet uzmanının görev yaptığı Yeşilay Danışmanlık Merkezi psikososyal Destek Hattının hayata geçirildiği” bildirilmiştir.

Açıklamada, “Bölgeyi derinden etkileyen depremin yaşandığı ilk günden itibaren arama kurtarma faaliyetlerinde bulunan ve depremzedelere her türlü desteği verebilmek için büyük bir fedakarlık, özveri ve üstün gayretle sahada görev yapan fedakâr kişilerin psikososyal destek çalışmalarından haberdar olmaları ve ihtiyaç duymaları halinde psikososyal destek hizmetinden faydalanabilmeleri için 444 98 01 numaralı danışma hattının kurulduğu” belirtilmiştir.

 Yeşilay 1920 yılında kurulmuş ve 1934 yılında Kamuya Yararlı Dernek statüsü almıştır. Alkol, madde, tütün, kumar ve teknoloji bağımlılığı alanlarında ulusal ve uluslararası boyutta halk sağlığı çalışmaları yapan Yeşilay'ın, Türkiye'de 120 şubesi bulunmaktadır. Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözeterek ve bilimsel metotlar kullanarak bağımlıklarla mücadele eden, önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmalarını yürüten bir sivil toplum kuruluşudur.

Yeşilay, Türkiye genelinde 105 merkez ile hizmet veren Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinde (YEDAM) görev yapan uzman kadrosu ile tütün, alkol, madde, internet ve kumar bağımlılığı alanlarında, bağımlılara ve ailelerine danışma hattı ile uzaktan destek, tedaviye teşvik etmek, yüz yüze görüşmelerde hem ruhsal hem sosyal destek ile rehabilitasyon süreçlerini yürütmektedir.

Kaynak
Yeşilay