27. İstanbul Tiyatro Festivali

22 Ekim 2023 22:41 Kültür/Sanat
resimler-haber/27._İstanbul_Tiyatro_Festivali.webp
google news

Usta yönetmenler, yıldız koreograflar, yeni keşifler, farklı biçimler sunan festival, Işıl Kasapoğlu küratörlüğünde yerli ve uluslararası toplam 20 tiyatro, performans ve dans gösterisini bir araya getiriyor.

25 Ekim 2023 tarihinde başlayacak festivalde ücretsiz yan etkinlikler bulunmaktadır. Festivalle eş zamanlı ücretsiz atölyelere katılmak için kayıt yapmak gerekiyor.

Festival, açılışını 25-26 Ekim’de, Pina Bausch’un ölümsüz başyapıtı Café Müller ile yapacak.  27. İstanbul Tiyatro Festivali Onur Ödülü'nün sahibi Mehmet Birkiye oldu. Mehmet Birkiye, İstanbul Tiyatro Festivali'ne yakın zamanda 2021'de Kocaeli Şehir Tiyatrosu'nda yönettiği Vişne Bahçesi ve 2022'de Tiyatro Gerçek yapımı III. Richard: Niçin Yaptım ile konuk oldu. 2023 Haziran’ında Budapeşte’de düzenlenen Tiyatro Olimpiyatları’na, İmre Madach projesi çerçevesinde, İstanbul Aydın Üniversitesi Drama ve Oyunculuk Bölümü’nde yönettiği bir çalışmayla katıldı.

"Bu İşte Bir Kadın Var"

Festival programında, konusunu kadın hikâyelerinden alan ve/veya yazarı, yönetmeni kadın olan oyunlardan bir seçki, “Bu İşte Bir Kadın Var” başlığı altında izleyicilere sunuluyor.

Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü desteğiyle Atta Festival'in deprem bölgesinde yaşayan genç oyuncularla birlikte ürettiği çocuk oyunu Kabuk festivalde çocuklarla buluşacak.

Festivalle eş zamanlı ücretsiz atölyelerden Familie Flöz’ün Mask Oyunculuğu yan etkinliğine başvuru için 27 Ekim Cuma gününe kadar bağlantıda yer alan formdan kayıt yapılması gerekmektedir.

Kayıt Linki

Hope Alkazar 27. İstanbul Tiyatro Festivali’nin yan etkinliklerine ev sahipliği yapıyor.

27. İstanbul Tiyatro Festivali programında Düğün isimli oyunları ile yer alan ve mask tiyatrosunun günümüzdeki en önemli temsilcisi olarak kabul edilen Familie Flöz ekibinin vereceği atölye Hope Alkazar Spor Stüdyosu'nda gerçekleşecek.

Andres Angulo’nun yöneteceği bu mask oyunculuğu atölyesinde bir maskenin yönlendirdiği oyunculuğa; belirli bir durum, hikâye veya fikirden yola çıkarak bir tiyatro sahnesi yaratmanın inceliklerine; bedenin kendisini tek başına ifade etmesine izin vermeye, onu dinlemeye, anlamaya dair egzersizler yapılacak. Katılımcılar kendini şekilini almaya, şekillenmeye hazırlamanın yollarını bulacak.

Katılımcıların atölye için rahat giysiler ve karakter yaratımı için bazı kostümler getirmeleri gerektiğini unutulmamalı! Atölye tüm gün sürecek, dili İngilizce olacak ve çevirmen desteği sağlacaktır.

Kaynak

IKSV