22 Nisan Dünya Dünya Günü Ülkemizde ve Dünyada Nasıl Kutlandı?

22 Nisan 2021 21:05 Çevre
resimler-haber/kapakdünyagünüson.jpg
google news

22 Nisan Dünya Dünya Günü olarak 1970 yılından beri  dünyada kutlanılıyor. Özel günleri yaptığı doodle’lar yani Google logosu üzerinde yapılan özel değişiklikler ile taçlandıran Google, Dünya Dünya Günü’nde kullanıcılarına bu sefer bir illüstrasyon ve animasyon videosu sundu.

google'ın dünya günü için yaptığı doodle google dünya günü doodle animasyon video kesiti

Dünya Dünya Günü: 22 Nisan fikri nasıl ortaya çıktı?

Amerikalı aktivist John McConnell bu fikri ilk olarak 1969 yılında ABD'nin San Francisco kentinde düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansı'nda ortaya attı. McConnell'ın amacı, yaşamı ve dünyanın güzelliğini kutlayarak gezegenin karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmekti.


Emine Erdoğan Twitter’da “Dünya ortak evimiz.” Yazısı altında bugüne dair bir görsel paylaştı

Emine Erdoğan'ın Dünya Günü için twitterda paylaştığı anma mesajı.     AURORA - The Seed (Earth Day Eve 2021) | National Geographic konser görüntüsü

National Geographic kutlama için online konser düzenledi

National Geographic bu sene ücretsiz bir sanal konser ile Dünya Günü’nü kutluyor. National Geographic konserin sunuşunu dünyanın her ülkesine seyahat ettiği belgelenmiş ilk siyahi kadın olan seyahat uzmanı Jessica Nabongo yaptı. Konserde AURORA, Maggie Rogers ve daha bir çok değerli sanatçı ile birlikte çevre bilimcileri ve gazetecileriyle birlikte National Geographic kaşifleri yer aldı.

National Geographic Başkanı Gary Knell etkinlik için;

“Bu kutlama hepimizin ev dediğimiz yere aşık olmamız için bize daha da fazla neden verecek ve onu korumak için harekete geçmemizi sağlayacak. " demişti.