2021 Kurban Bayramı Ne Zaman? 2021 Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün?

22 Haziran 2021 18:38 Yaşam
resimler-haber/Kurban_bayramı_2021_tarihi_ne_zaman_moren.jpg
google news

Ramazan Bayramı'nın ardından çalışanlar için yaklaşan Kurban Bayramı önemini arttırdı. Pandemi yasaklarının sonuna doğru gelirken, özellikle çalışan vatandaşlar için bir tatil imkanı olan Kurban Bayramı 2021 yılı tarihi 20 Temmuz. Arife günü ise pazartesi olan 19 Temmuz'a denk geliyor. 

4 gün süren bayram bu yıl 20 Temmuz Salı günü başlayacak ve 23 Temmuz Cuma günü sona erecek. Bayramın 4 gün sürmesi sebebiyle haftasonu ile birleşecek. Ancak tam olarak kaç gün süreceğine dair ilerleyen günlerde açıklama yapılması bekleniyor.

lurban bayramı için inek görseli

Kurbanlıklar Ne Zaman Gelecek? 2021 Kurban Fiyatları

Bu yıl yem fiyatlarına gelen zamlarla birlikte düşünüldüğünde kurbanlık fiyatlarında %20-30 zam olacağı tahmin ediliyor. 

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan "2021 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Diar Tebliğ" 18 Haziran Cumartesi günü Resimi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğde:

  • İllerde vali, ilçelerde kaymakamın başkanlığında çeşitli genel müdürlüklüklerin, belediyelerin temsilcileri ile Türk Diyanet Vakfi temsilcilerinden oluşan Kurban Hizmetleri Komisyonu kurulacak.
  • Kurban satış yerleri İstanbul ilinde bayramdan 15 gün önce, diğer illerde ise 1 ay önce hazır hale getirilmiş olacak. Bu tarihten önce kurbanlık hayvan girişine izin verilmeyecek. Buna göre İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri 5 Temmuz'da, diğer illerde Haziran'ın son haftasında başlayacak. 
  • Kesim yerlerinde randevu sistemi uygulanacak. Satış ve kesim yerlerinin girşinde Hes Kodu sorgulaması ve ateş ölçümü yapılacak ve el antiseptiği kullanılacak. Aralarında en az 2m bulunan satış ünitleri kurulacak. Cadde sokak ve park gibi yerlerde kurban kesimi yapılamayacak.
  • Köylerde ve kesim yeri belirlenemeyecek durumda olan mahallelerde kesim yeri sızdırmaz beton olmak ve atıkların yüksek yoğunluklu siyah polietilen torbalara konup belediye görevlilerine teslim edilmek koşuluyla, etrafı kapatılmış özel mülk ve bahçelerinde kurban kesimi yapılabilecektir. 

Tebliğ'de ayrıca tokalaşılmaması gerektiği de belirtiliyor.