Trabzon Belediyesi 2021 Faaliyet Raporu Açıklandı

12 Nisan 2021 19:25
resimler-makale/faliyetraporuhazır.png
google news

TRABZON BELEDİYESİ 2020 YILI FAALİYET RAPORU OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi nisan ayı 3’üncü oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında yapıldı. Murat Zorluoğlu toplantıya Türk yıldızlarındaki eğitim uçağının düşmesi sonucu şehit olan ve memleketi Trabzon’da defnedilen yüzbaşı Burak Gençcelep’i anarak başladı. Cenazesine katıldığını belirterek bir kez daha baş sağlığı diledi. Meclis toplantısı komisyonlarca öne sürülen gündem maddelerinin meclis üyelerince kabul edilmesiyle tamamlandı.

Bunun üzerine 2020 yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Belediye Kanunu gereğince oturum başkanlığını meclis başkanına devretmesi üzerine Ak parti, CHP ve İYİ Parti grup başkan vekilleri faaliyet raporu ile ilgili görüş ve önerilerini belirtti. Bunun üzerine Belediye Başkanı grup başkan vekillerine teşekkür ederek gerçekleştirmekte oldukları projeler hakkında meclise bilgilendirmede bulundu. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere söz konusu projelere ve yapılan atılımlara destek veren kimselere teşekkürlerini iletip, 2021 yılında gerçekleştirmekte olan projelerin tamama ermiş olacağı umudu ve inancını belirterek açıklamalarını sonlandırdı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2020 yılı Faaliyet Raporu’nun yeterliliği, belediye meclisinde meclis üyelerinin  oy birliği ile kabul edildi.

Faaliyet Raporu nedir?

Faaliyer Raporunun tanımı Belediye Kanunu’nda yapılmıştır. Belediye Kanunu 5018 sayılı Kanun’a atıfta bulunur. Buna göre Belediye başkanı faaliyet raporunu hazırlar ve bu rapor mecliste görüşüp onaylanır. Raporda stratejik plân ve performans programına göre yürütülen faaliyetler, belirlenmiş performans ölçütlerine göre hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenleri ve belediye borçlarının durumu açıklanır.
Bu raporun en büyük farkı mevzuatta belirtilen zamanda meclise sunulmak zorunluluğunun olmasıdır. Belediye başkanı Nisan Ayı toplantısında faaliyet raporu çalışmasını belediye meclisine sunmak zorundadır. Aksi halde başkanlığın düşmesi durumu oluşabilir.
Faaliyet raporları performans denetimi ve değerlendirilmesi yoluyla idarenin denetiminin sağlanmasıdır ve bu sebeple önem arz eder.